Skip to main content

Posts

A STORY OF MY LIFE.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


  Hai you all. Perghh, dah berbulan-bulan aku tak update apa kat blog ni. Sunyi macam kat tanah perkuburan dah. Hopefully lepas ni aku lebih bersungguh-sungguh lah nak update blog ni. 
 Perkembangan terbaru? Cewah cam retis lah pulak en. Sekarang ni aku dah pun masuk ke alam perkerjaan selepas 2 bulan menganggur lepas grad haritu. Convo pun dah setel dan aku pun takde terikat dengan Unisel lagi dah. Hurm. Ada orang mesti tanya kan best ke dah masuk alam kerja ni. Serious talk, once kau dah masuk dunia kerja ni, dunia kau akan berubah 180 darjah. Kenapa 180 darjah? Ye lah kang kalau kata 360 darjah kang kata menipu lak kan. Life macam biasa je sebenarnya cuma yang berubahnya, kau kene jaga disiplin dan etika kerja. Masuk keje kene on time, tak boleh lenggang kangkung cam korang selalu buat time belajar dulu. Tak boleh nak ponteng sesuka hati, terlambat bangun ke oh, malasnya nak gi kerja weh, tak boleh dah macam tu. Orang lain cuti sem, cuti s…
Recent posts

HONEYMANIA BODY SHOWER GEL BY THE BODY SHOP!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Seperti yang dijanjikan pada entri yang lepas, hari ini aku nak buat product review untuk korang. Entri yang lepas aku review strawberry hand cream dari The Body Shop kan. Hari ni pulak kita nak review apa ya?
Jeng jeng jeng.......


Tadaaaa....
Ni lah product review kita hari ini. Body shower? Yesss you heard me. This is Honey Mania Body Shower Gel by The Body Shop!! 
Setiap hari balik dari kerja atau kelas petang, mesti badan kita letih kan? Lebih-lebih lagi yang keluar pergi kerja dari pagi sampai petang, pergi kelas yang penuh jadual sampai ke malam. Letihnya. Ni kalau balik kerja atau kelas ni kalau dapat mandi dengan mandian segar mesti syok ni. 

Aku tak pernah terfikir pun nak amik Honey Mania punya sebab planning asal aku nak amik yang strawberry. Konon-konon nak matching dengan hand cream tu. But I changed my mind and switch to Honey Mania because, I truly doesn't like the smell of Strawberry Body Shower. I repeat, Body Shower. Aku expec…

STRAWBERRY HAND CREAM BY THE BODY SHOP!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua


  Setelah sekian lama aku menghilangkan diri, kini aku muncul kembali bersama product review untuk korang. Suka ke tak ni? Oh please, katakan "Iyo". Yep, korang. Lepas ni In Shaa Allah ada banyak lagi produk yang akan aku review kat sini untuk korang. Yang penting, barang-barang yang aku nak review nanti semua best2 hokeyh..

  Menggemari bau buah-buahan dan bunga-bungaan serta apa-apa sahaja bahan alam semulajadi, membuatkan aku suka produk penjagaan badan yang berasaskan buah-buahan. Bila dengar produk untuk penjagaan badan berasaskan buah-buahan, apa yang ada dalam fikiran korang sekarang ni? Jenama mana yang spontan muncul dalam fikiran korang? Ada tak terfikir pasal THE BODY SHOP?

You said what? THE BODY SHOP? Yeahhh.. Pandai korang teka. So, review hari ini ialah Strawberry Hand Cream by The Body Shop. Excited ke idok? Yeahh.. Terima kasih sebab excited!!


PACKAGING
I really love the packaging. The hand cream comes in a tube packa…

ZAMAN MYSPACE..

Assalamualaikum semua.


Siapa geng dengan aku awal 2007 dulu dah ada akaun MySpace, angkat tangan sikit nak tengok. Dulu aku start ada akaun MySpace awal tahun 2007. Konon-konon masa tu sebab terikutkan kawan-kawan la. Dia ada MySpace, aku pun nak ada jugak. Masa tu MySpace ni memang popular betul. Semua kawan-kawan sekolah kau, crush kau kat sekolah, artis-artis favourite kau luar dan dalam negara semua kau add. Kau rasa seronok bila buat pertama kalinya kau dapat berinteraksi dengan kawan-kawan kau di laman sosial. So, tujuan entri yang aku tulis hari ni ialah, nak ingat balik apa yang kita buat masa zaman MySpace dulu.


1) Suka tukar-tukar backgroud / template kat profile
Ha, yang ni paling kerap aku buat. Memang aku tersangat rajin pergi search cute backgroud for myspace la. Kadang-kadang bila aku nak sedikit kelainan, aku pilih tema gothic la, hitam putih, tema pink lah dan macam-macam lagi. 


2) Letak lagu dekat MySpace.
Yang ni pun aku selalu buat. Biasanya lagu omputih lah aku le…

TUDUNG SBU MEMANG BEST!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Hai korang. Pergh lama giler gua tak update blog. Rindu aku ke tak ni? Hahaha. Aku harap korang semua sihat-sihat aje maklum lah sekarang ni musim orang sakit. Please jaga kesihatan masing-masing ya.

Apa hobi korang eh? Selain kumpul mekap, apa lagi barang-barang perempuan yang korang suka collect sekarang ni? Ha aku tahu. Dah tentu korang suka kumpul jubah, tudung lah, shawl la, baggy shirts, maxi skirts, kasut, casing I-phone dan banyak lagi. Sekarang ni aku dok obses kumpul tudung bawal dari SBU ni. Cakap pasal SBU ni siapa yang tak kenal weh. Butik tudung terbesar yang jual square shawl kegemaran gegirl ni. 

Setiap bulan dorang keluarkan design baru. Ini yang buat aku excited lebih tau. Korang tak kenal butik SBU tu apa? Tapi dalam masa yang sama korang memang suka sangat kumpul tudung? Please lah pergi terjah instagram dorang sekarang. Dah lah harga murah. Time sale nanti lagi murah boleh dapat tau. Ni aku tengah recommended kat korang l…

CHOC KRISPIES..

Assalamualaikum semua.


Menjadi seorang yang hantu coklat ni membuatkan aku nak cuba semua benda yang berasaskan coklat. Nowadays, semakin banyak produk manisan yang wujud hasil kreativiti dorang ni. Daripada timbul idea cipta manisan sendiri dan boleh jadikan bisnes.

Hari ni punya post kita nak cerita pasal choc krispies yang semakin popular dan berhantu yang menjadi kegemaran ramai ni. Cakap pasal coklat ni perghh, meleleh air liur aku. Memang coklat dengan aku tak dapat dipisahkan lah. Korang pun sama kan. Atas kreativiti dorang ni, maka aku pun cuba lah beli dan rasa. Wajib rasa okey. Coklat kot. 

Lepas dah beli dan try, serius memang sedap sangat rice krispies ni. First sekali aku penah cuba choco leleh by CushyCandy. Beli kat butik SBU tu. Macam rasa cadburry pun ada dan yang paling penting sekali sedap tak hengat oi. Mana cukup makan satu bekas. Sebab tu lah aku pun pergi kedai cari bahan nak buat sendiri kat rumah. Boleh makan banyak-banyak. Tapi tak serupa macam orang lain bua…

NAK JUAL NOVEL SECONHAND!!

Assalamualaikum semua.


Lamanya gua tak update blog. Ayat yang sama kan aku ni asal lama tak update kat blog ni. Well, straight to the point, aku sebenarnya nak let go some of my novels. Novel secondhand je korang. Aku jual murah je lah. Ada novel yang aku dah baca, ada yang baru sekali baca dan ada yang tak baca langsung. 

Reason nak jual balik novel lama ni sebab yang pertama, novel terlalu banyak sampai tak ada space nak simpan. Yang kedua, aku macam dah malas nak baca novel cinta ni. Kalau letak kat rak buku ni dah macam hiasan dah. Daripada aku tak baca baik aku beri kat tuan baru kan. 


Ni lah novel yang aku nak let go tu. Murah-murah je weh. Condition buku masih elok lagi. Disebabkan aku dah mark down harga buku ni dari harga asal, dah tak boleh nego lagi tau korang. 
1) Sebenarnya Saya Isteri Dia: RM28 2) Kisah Naz & Khaalish: RM18 3) Plain Jane: RM14 4) Alahai Mat Salih: RM17 5) Suamiku Pemalu: RM18 6) Chan Rak Ter: RM22 7) Cinta Pandang Ke-2: RM18 8) Te Amo Sayang: RM16 9)…